Creative-gifts

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Sieraden

Geregen kettingen
Geregen kettingen zijn er in verschillende soorten. Zo zijn er kettingen geregen op één draad, maar ook kettingen geregen op meerdere draden, waardoor ze in feite gevlochten zijn. Ook kan er een hanger aan een geregen ketting worden bevestigd, en kunnen onderaan een geregen lariat kettelbedels worden bevestigd.

Zwevende kettingen
Ook zwevende kettingen kunnen op één of meerdere worden gemaakt.
Bij een zwevende ketting kunnen ook “kralensprietjes” aan de onderkant ontstaan, wanneer wordt gewerkt met rijgkastjes waarin Swarovski-strass is ingelegd.

Gekettelde kettingen
Een nog grotere variëteit is er bij de gekettelde kettingen. Hierbij is feitelijk alles mogelijk: lang, kort, met kettelbedels, met Swarovski hangers of tussenzetsels, met boeiringen, met metalen bedeltjes of muntjes, met ... Tja, wat is er met gekettelde kettingen eigenlijk niet mogelijk?

Jasseron kettingen
Jasseron kettingen zijn te maken met uitsluitend kettelbedels, maar ook in combinatie met veters of bijvoorbeeld boeiringen. Uitsluitend jasseron met een mooi slot (eventueel in combinatie met een enkele prachtige kraal) is een mooi alternatief.

Veterkettingen
Veterkettingen zijn er ook in verschillende soorten, zoals veters met een kralentros, veterslierten met kettenbedels, korte veters met een mooie glashanger, enzovoort.

Kettingen met een strassornament
Alle ornamenten zijn ingelegd met Swarovski-strass, wat een extra glimmend effect heeft. Grote ornamenten kunnen gedragen worden aan een korte veter, of gekettelde ketting. Kleinere ornamenten kunnen ook aan een gekettelde ketting worden gedragen, of bijvoorbeeld in combinatie met meerdere ornamentjes.

Buiskettingen
Buiskettingen zijn veelal volledig geregen met grote buiskralen erin. Deze buiskralen zijn gebogen en eventueel gekronkeld, waardoor een stijlvol dan wel speels effect ontstaat.

Lariats
Lariats zijn lange kettingen met een sluiting die op meerdere plaatsen kan worden bevestigd, waardoor de ketting ook op verschillende manieren kan worden gedragen. Toegepaste technieken kunnen zowel rijgen als kettelen zijn, eventueel ook met gebruik van veters.

Ringen
Ringen worden ingelegd met Swarovski strass in verschillende afmetingen en kleuren.
In principe zijn alle ringen verstelbaar naar de gewenste maat.

Armbanden
Armbanden zijn er in feite in zoveel soorten als er kettingen zijn. Daarbij kan ook nog worden gedacht aan een spiraalarmband: een armband geregen op metaaldraad in de vorm van een spiraal, waardoor een armband ontstaat van 2, 3 of meerdere rijen van kralen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu